tätä blogia... Minulla ei ole mitään sen kummempaa kerrottavaa, kai...

Teekkarin kanssa asiat menivät sillä tavalla, että huomasin parissa viikossa, etten tule häneen rakastumaan. Kerroin sen ihan suoraan, eikä hän vaikuttanut mitenkään pettyneeltä. Sanoi vain, että 'kaikkea ei voi saada' ja, että jos haluan jatkaa hänen kanssaan 'nukkumista' aina silloin tällöin, niin hänestä se olisi mukavaa. Siitä alkoi sitten jonkunlainen seksisuhde. Olemme tavanneet n. pari kertaa viikossa, ja ihan kivaa se on ollut. Yhtäältä tuntuu siltä, että se pitäisi lopettaa, jotta pääsisin eteenpäin elämässäni, mutta toisaalta, tällainen järjestely onkin aika käytännölistä. Baareissa ei tarvitse juosta pokausmielessä (no joo, en mä sitä ikinä ole tehnytkään) , ja läheisyyttä saa ihmiseltä, joka tuntuu hyvältä fyysisesti, ja on 'ihan kiva' luonteeltaakin.

Kirjoittaminen sujuu vieläkin yllättävän hyvin. Pidin viikon tauon. Vietin kaupunkiloman kotikaupungissani. Shoppailin ja makailin auringossa. Olin lähdössä vanhempieni kanssa merelle, mutta matkaan tuli jos minkälaisia mutkia. Venettä ei saatu kuntoon, isoäitini (96) kaatui, äiti sairastui, ja lopulta en enää jaksanut vaan oleskella, joten palasin töihin. Hieman läskiksi meni siis niin sanottu lomani. Rahaakaan ei jäänyt säästöön koska innostuni oikein kunnolla pitkästä aikaa shoppailemaan, enkä tietenkään löytänyt alennustavaraa vaan sorruin kaikkeen muuhun.

Mietin nyt lähtisinkö vielä merelle, tai jatkanko kirjoittamista ja lähden siiten joskus syys-lokakuussa. Neiti E:n saisi kuulemma niihin aikoihin houkuteltua matkaseuraksi. Ikuinen rahaongelma vaan rassaa. Apurahoissa on puolensa (täysi vapaus, oma herruus, jne.), mutta tämän loman pitäminen ja rahan laittaminen muuhun kuin välttämättömyyksiin on kyllä vaikeata, se kuin lyhentää sitten sitä työjaksoa.

Kaikki apurahani loopuvat viimeistään tammikuussa. Jos lähden reissuun syys-lokakuussa niin ne loppuvat hieman aiemmin. Easy mathematics. Kunhan saisin käsikirjoituksen sellaiseen kuntoon, että sitä voisi näyttää ohjaajille. Jos se on kokonaisuus, niin ohjaajanikin kuulemma voi anoa minulle jotain loppuunsaattamisrahaa. Se taitaa olla 3 kertaa 1300 euroa. On se jotain vaikkei paljon.

Yritän pitää kiinni siitä, että saisin kokonaisuuden ohjaajalleni syyskuun lopussa, tai viimeistään ennen kuin opetukseni taas alkaa. En kyllä ole yhtään varma siitä onnistunko. Tulostin ensimmäistä kertaa koko empiria-osuuden (130 s.) - ja voih - siinä on aivan hurjasti vielä työstämistä. Yllättävän vaikea on kyllä elektronisessa muodossa hallita näinkin isoa tekstimassaa. Kokonaisuudessa on päällekkäisyyksiä, ristiriitaisuuksia, ja ihan turhanpäiväistä jorinaa. No, saahan noita leikkaamalla sitten pois. Teoriaosuudesta nyt noin 1/3 osassa on jotain järkeä, mutta enimmääkseen siinä on vanhoista konferenssipapereista ja muista vanhoista teksteistä saksittua vanhaa tavaraa ihan sekaisessa muodossa.

Löysin kuitenkin sattumalta yhden hyvän käsitteen, joka ikään kuin sitoo empiriaa ja teoriaa yhteen. Tästä uudesta löydöksestä saattaa loppujen lopuksi tulla teoksen punainen lanka. Käyttämällä sitä pääsen myös eroon todella ongelmallisista käsitteistä, joiden tarkentamiseen olisi menny kymmeniä sivuja. Ainoa ongelma tässä on nyt se, että pitäisi ehtiä lukea enemmän käsitteen ja siihen liityvän teorian taustasta. Nyt olen pitkälti turvautunut toisten tulkintoihin. Pitkällä tähtäimellä se ei ole veden pitävää.